Menu Luk

IT sikkerhed er vigtig

Nu nyder jeg det meget, at jeg kan tilbringe langt størstedelen af min arbejdstid hjemme hos mig selv. Det meste af mit arbejde foregår ved en computer, og så er det jo nærmest ligegyldigt, hvor i verden man sidder og udfører det, så nu er min arbejdsgiver gået med til, at jeg kan sidde hjemme og arbejde.

Men der har været stramme betingelser. For det første må jeg ikke bruge min egen, private computer i forbindelse med arbejdet. I stedet har jeg fået en bærbar computer, som så kun må bruges arbejdsmæssigt. Det hele handler om it sikkerhed – Solutio er eksperter i det, og firmaet vil ikke risikere utilsigtet indtrængen i firmaets it system via min computer derhjemme.

Når jeg skal arbejde, logger jeg mig ind på firmaets interne netværk og kan så arbejde helt på samme måde, som hvis jeg sad på mit kontor i firmaet. Min arbejdsmæssige e-mailadresse er der samme som tidligere, men alle mine mails sendes gennem en grundig mailscanning for at forhindre virus eller andet skidt, som kunne tænkes at komme ind i systemet ad den vej.

For mig gør det egentlig ikke den store forskel, selv om jeg oprindeligt havde forestillet mig, at jeg bare kunne bruge min stationær computer, som jeg tidligere syntes var bedre at arbejde ved end en bærbar computer. Men nu har jeg vænnet mig så meget til den bærbare, at det ikke generer mig.

Tvært imod er der en fordel ved, at systemet også indebærer en effektiv antispam, så jeg slipper for mange spammails.