Menu Luk

Trælegetøj til tvillingerne

Familien var blevet beriget med tvillinger, som nu skulle vises frem for deres oldemor, som bor på et plejecenter. Hun har altid  strikket eller hæklet udstyr til hvert af hendes nyfødte barnebarn og oldebarn, men nu er fingrene blevet for krogede til håndarbejde.

Oldemor blev rørt, da vi besøgte hende med den lille dreng og pige, og roste både dem og forældrene for sådan nogle yndige og raske børn. Tvillingerne skal døbes om to uger, oldemor er inviteret og har givet sit tilsagn om at deltage i dåben i kirken og så meget af den efterfølgende reception, som hun kan holde til. Under vores besøg på plejecentret beklagede hun, at hun ikke kunne strikke og hækle mere, og fortalte, at hun havde spekuleret på, hvordan hun fik indkøbt to dåbsgaver.

Billigt brænde er ikke legetøj

Gaverne til tvillingerne havde hun besluttet skulle være babylegetøj og gerne trælegetøj, for hun havde set i en reklame fra legetøjsforretningen, at der stadig fandtes trælegetøj i modeller, som hun kunne genkende fra dengang, hun selv havde småbørn. Vi foreslog oldemor at køre hen til legetøjsforretningen samme eftermiddag for at finde gaver, som hun t var passende til de to små, så behøvede hun ikke spekulere mere på, hvordan hun fik det købt. Som sagt så gjort, vi pakkede tvillingerne og oldemor i bilen og kørte ind til byen. Heldigvis havde legetøjsforretningen et godt udvalg af trælegetøj, og oldemor valgte en hest til drengen og en lille rød dukkevogn til pigen. Gaverne vil blive et varigt minde om en stærk og klog oldemor.