Menu Luk

Lånebil med i forsikringen

Man skal se sig godt for, når man tegner en ny forsikring. I dag er det nok ikke så meget det, der “står med småt”, man skal holde øje med, for forsikringsbranchen er efterhånden blevet meget ensrettet, så der normalt er tilfælde om den samme dækning, uanset hvilket forsikringsselskab man vælger.

Nej, det er mere ens eget behov og sikkerhed, man bør være opmærksom på. For eksempel blev jeg for nylig af en assurandør gjort opmærksom på, at jeg skulle gøre mig klart, om jeg havde behov for en lånebil, hvis min egen bil skulle til reparation efter en skade.

Jeg havde ikke selv tænkt på det aspekt, for jeg har de seneste mange år haft firmabil og derfor ikke interesseret mig for indholdet i en bilforsikring. Men nu havde jeg skiftet job og skulle selv til at eje min bil og derfor selvfølgelig også have den forsikret. I mit nye job er jeg meget afhængig af min bil – både til kørsel mellem hjem og arbejdsplads, men også i selve arbejdet, hvor jeg bruger min bil stort set hver eneste dag.

Derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at jeg var nødt til at ofre den lidt højere forsikringspræmie, som følger af, at forsikringsselskabet betaler for en lejet bil i den periode, min egen bil eventuelt skulle stå på værksted efter en skade.

Endnu en ting er med til at skrue forsikringspræmien op. Det er mit årlige kørselsbehov, som er ret stort, og det koster, selv om man er elitebilist.