Menu Luk

Valle?

Nej, du får mig aldrig til at spise valle, sagde min far på 73 år med fasthed i stemmen, da jeg foreslog ham at gå på en kur for at få noget mere sul på kroppen. Jeg havde søgt oplysninger om, hvad man kunne gøre ved en ældre mand, der efterhånden var blevet alt for mager på grund af svigtende lyst til mad. Og jeg havde fundet ud af, at et lødigt kosttilskud kunne være en mulig måde at løse problemet på.

Min far havde en indgroet modvilje mod at spise valle, som han anser for at være et spildprodukt, men jeg kunne så fortælle ham, at der var tale om et pulver, der er udvundet af valle. Og så har man givet det det engelske navn whey – sandsynligvis fordi mange ville vende tommelfingeren nedad til produktet, hvis det hed valleprotein.

Han var stadig noget skeptisk den gamle, men jeg beroligede ham med, at pulveret blot skulle røres ud i noget vand, hvorefter han kunne drikke det. Og det smager bestemt ikke dårligt, betroede jeg ham, selv om jeg i virkeligheden ikke kendte til smagen.

Efterhånden tøede han op og gik med til at prøve, for han var selv utilfreds med, at han var blevet så mager. Og han kunne jo også mærke, at det i mange situationer kneb med kræfterne, fordi han simpelt hen ikke fik tilført energi nok til kroppen.

Så nu har jeg fundet en webshop, Gymnordic, hvor jeg har bestilt en stor bøtte pulver til min far.