Menu Luk

Massage eller fysioterapi?

Min kæreste er helt umulig at være i nærheden af i de her dage. Han er dybt og inderligt frustreret. Jeg kan godt forstå ham. Skaden, han fik tilbage i juli måned, har været svær for ham. Som atlet er det ikke nemt at sidde i en stol i 6 måneder, og ikke måtte øve sin sport. Men det er han altså blevet tvunget til. Han fik jo en skade som følge af at overtræne. Det startede som en simpel tennisalbue. Men som det stædige og bedrevidende menneske han er, så lyttede han ikke til fysioterapeutens råd. Han genoptog træningen for tidligt. Og det har bare ført til, at skaden er blevet værre.

Har prøvet at hjælpe

Jeg har forsøgt at hjælpe ham. Jeg har forsøgt at overbevise ham om, at de behandlere, jeg har fundet, fordi jeg bad dem om hjælp til behandling af tennisalbue, er professionelle behandlere, og at de ved, hvad de gør. Men vil han lytte til mig. Nej. Han ved bedre, synes han. Og det betyder, så nu, at han næsten er invalid, fordi armen ikke dur. Ret irriterende. Og frustrerende. Og trist for vores forhold. Fordi jeg er ved at være godt træt af, at han ikke får gjort noget ved det. Og jeg ved, at han kan komme tilbage på niveauet, som han var på. Men det er lige som om, at han har givet op.

En fysioterapeut i Valby?

Det er trist. Jeg er ked af det. Fordi han burde allerede nu være i genoptræning. Men det er han ikke. Og jeg tror, at den, tanke forhindrer ham i at komme til erkendelsen om, at han har brug for hjælp. Hvad skal jeg gøre? Skal jeg bare ringe til en eller anden fysioterapeut og bestille en tid til ham og tvinge han til at komme med mig til mødet med terapeuten? Eller skal jeg lokke han til selv at søge på nettet? Smide små post-its med stikord i stil med ”fysioterapi Valby” rundt omkring på køkkenbordet i entreen eller stuen? Jeg siger dig. Det er ikke nemt at leve sammen med et menneske, der er meget selvdisciplineret og samtidigt bedrevidende – uden at vide bedre.

Måske en omgang akupunktur

Jeg må indrømme, at jeg var ved at give op i går. Jeg satte mig faktisk inde i stuen med min IPad og ledte efter skilsmissepapirer. Sådan bare for at være forberedt. Og jeg ved, at det ikke er alvorligt ment fra min side. Selvfølgelig vil jeg ikke skilles. Men jeg kan bare ikke længere holde ud at se ham have smerter, og ikke gøre noget ved det bare, fordi han er stædig. Hvorfor vil han ikke lytte til mig og fysioterapeuten? Hvorfor? Jeg må finde en løsning snarest. Det, at han har smerter lige nu, kan jo ødelægge vores liv. Vil vi det? Jeg tror, jeg vil foreslå ham akupunktur: https://copenhagenphysio.dk/akupunktur-valby-koebenhavn/

Jeg skal have en alvorlig samtale med ham om det. I aften. Jeg starter med at vise ham et print af skilsmissepapirerne. Så kan han måske forstå det. Det er vigtigt, at han lytter til eksperterne. Om det er en fysioterapeut eller en læge. Han må lære, at han ikke ved alt.