Menu Luk

Når hjemmesko er paradis

Hjemmesko

Når mine fødder ikke har det godt, har jeg det heller ikke godt. Kender du ikke det med, at når du har ondt i fødderne, forplanter det sig op i resten af kroppen? Jeg foretrækker derfor at gå i sneakers eller andre behagelige sko for mit hele velbefindende. Bevares nu og da tager jeg et par hæle på, når jeg har en pæn kjole på, men så ryger de også af, straks jeg kommer hjem. Jeg forkæler også mine fødder, når jeg er hjemme med et par lækre hjemmesko i lammeskind – mmmm 🙂

Onycholysis

Nu har jeg så over det sidste lange stykke tid haft noget mærkeligt med 2 negle på min højre fod. Neglen løfter sig nærmest fra huden, og der er kommet hård hud for enden af tåen. Det er værst på en negl, men neglen ved siden af er ved at være slem også. Er det noget. du har hørt om? Og har du nogle gode råd?

Så vidt jeg kan Google mig frem til. er det en lidelse. der hedder Onycholysis. Det er ifølge Google noget, der kan opstå efter trauma ved neglen. Det kan være, du har slået neglen, eller det kan være, du har været på neglesalon, og de har været for hårdhændede og skubbet et redskab for hårdt under neglen.

Det er vigtigt at holde neglen eller neglene korte og sørge for, de ikke får fugt. Man kan måske med held behandle det med Tea Tree Oil. Det er i alle fald værd at forsøge.

Onycholysis kan gøre neglen øm. Jeg har selv haft det i noget tid, og det bliver bare ikke bedre, så det er vist tid at se en dermatolog.

Imellem tiden vil jeg forkæle mine fødder med mine lækre hjemmesko, men lad mig høre, hvis du har gode råd.