Menu Luk

Røg og effekter

Røgmaskiner og lysshow

Efterårsferien er slut. Vi har endelig fået fred igen. Det har været en lidt hård uge at komme igennem. Dels fordi begge børnene har haft ferie, men vi har ikke haft fri. Og da vi ligesom følte, at vi skulle kompensere for ikke at kunne være sammen med dem i en hel uge, tillod vi dem at holde fest i lørdags. For alle deres klassekammerater. Jeg skal love for, at der blev festet. Det var et slid at forberede den sammen med dem. Og det var et slid at rydde op efter festen. Men nu er vi tilbage til normalt familieliv igen. Heldigvis.

Min røgmaskine

Festen blev en succes, og jeg er virkeligt glad for, at jeg i sidste øjeblik fandt på at købe en røgmaskine. Børn og unge i mine børns alder er helt vilde med effekter, og selvfølgelig skal der danses til en fest. Så jeg brugte min lørdag aften på at fodre den lille, billige røgmaskine med væske. Den vakte vild glæde. Og der var mange af drengene, som var meget interesserede i at finde ud af, hvordan den fungerer. Så jo, det var en interessant aften for mig også. Jeg fik jo mulighed for at tale med nogle af mine børns klassekammerater. Jeg fik mulighed for at finde ud af hvem de er, og hvordan de ser på skolen og deres liv i det hele taget. Jeg er forholdsvist god til at tale med unge i den alder.

Fruen var træt

Jeg tror faktisk, at min hustru havde en meget mere trættende aften end jeg. Hun havde jo påtaget sig rollen som serveringsdame. De skulle da have snacks og noget at drikke. Mest sodavand. Men der skulle også mad på bordet. I form af fastfood, som hun selv havde lavet.

Så hun havde stået der i køkkenet og dybstegt chicken nuggets. Havde lavet fars til burgers og en masse chutney. Bagt runde boller og aflange sandwichbrød. Havde skåret salater, og jeg ved ikke hvad. Men ungerne kunne bestemt godt lide hendes fastfood. Heldigvis. Hun nægter at købe fastfood fra de der store kæder. Siger, at hun foretrækker at have stanken af fritureolie i sine gardiner i stedet for at fylde noget, hun ikke ved, hvad er i børnene. Og så er hun, som du forstår stor tilhænger af sundere mad. Så jo, hun havde travlt med at lave mad.

Jeg lavede røg

Jeg havde travlt med røgmaskinen. Og dagen efter havde vi selvfølgelig travlt med at få luftet godt ud i huset. Dels friturestank, og den, der lidt tunge luft, der havde lagt sig inde i stuen, efter at røgmaskinen havde arbejdet på højtryk i flere timer. Men uden lysshow og effekter er det jo bare ikke det samme, vel?

Så ja, denne uge er lidt svær at komme igennem. Vi har jo ligesom ikke haft mulighed for at hvile ud. Forberedelser før festen og oprydning, efter den har ligesom bevirket, at vi synes, vi er trætte. Børnene har det fint. De har sovet. Har fået mange gode bemærkninger fra klassekammeraterne, der var med til festen. Så de er glade – og har da også allerede lovet dem, at de snart holder fest herhjemme igen.