Menu Luk

Ømt syn i gadebilledet

Vi har jo alle sammen set dem i gadebilledet, de unge mennesker – eller måske snarere store børn – som i slutningen af maj måned hvert år fejrer deres sidste skoledag i folkeskolen. Selv har jeg flere gange tænkt, at det vist er ved at tage overhånd med de unges udskejelser på deres sidste skoledag, men på den anden side kan jeg da godt forstå, at de synes, de har noget at fejre.

Og nu er det så ved at være vores tur her i familien, idet vores Mathilde til sommer er færdig med 10. klasse, som hun har valgt at tage med, selv om hun vil fortsætte sin skoletilværelse ved at starte i gymnasiet efter ferien.

Og jeg skal da lige love for, at de unge mennesker går op i den sidste skoledag. Det er faktisk temmelig længe siden, at Mathilde og veninderne begyndte at planlægge, hvilke kostumer de vil klæde sig ud i på den store dag.

Min mand og jeg har sagt til Mathilde, at vi ikke vil blande os i hendes udklædning, hvis bare hun holder sig til noget nogenlunde tækkeligt. Det sidstnævnte har vi sagt, fordi vi har lagt mærke til, at de unge mennesker gennem de senere år i stigende grad har valgt at klæde sig ud i temmelig frække kostumer, men den slags kan jo også gøres, uden at man behøver ligefrem at gå over stregen. Jeg tror sgu, de købte de frække udklædninger her: http://gozmo.dk/shop/fraekke-kostumer-15c1.html

fed-prins-henrik
Den fede prins er fyldt 80!

Vi er jo også godt klar over, at de unge får sig en øl eller to på sådan en dag, og det vil vi ikke indvende noget imod, men vi har sagt til Mathilde, at vi vil blive meget kede af det, hvis hun drikker sig fra sans og samling, men det er der nu nok heller ikke den store risiko for.

Mathilde og tre af hendes veninder er vist ved at være klar med de kostumer, de skal have på sidste skoledag. De har på nettet fundet nogle billige og aldeles rædselsfulde parykker til udklædning i en skrigende, lilla farve, som de for længst har købt.

De har valgt ikke at købe andre ting til deres udklædning, for de har selv tilstrækkeligt med beklædningsgenstande, som de kan bruge til udklædningen. Men de har nogle gange siddet ved computeren for at finde inspiration fra en webshop, der handler med kostumer til voksne – gozmo.dk og ikke mindst kostumer af den mere frivole slags.

Så sent som i går fortalte Mathilde og sine og venindernes planer med hensyn til udklædningen, og jeg vil da tilstå, at jeg blev lidt beroliget, for det lyder nu ikke så frækt, som man måske kunne frygte.

Pigerne vil nemlig optræde med de nævnte parykker, en almindelig hvid T-shirt og strømpebukser. Og så skal de hvert have et tylskørt på i en farve, der matcher deres vanvittige parykker. Og de har allerede fundet noget tyl hos en af veninderne, som de kan sy skørterne af, hvilket jeg har tilbudt at hjælpe dem med.

Og så skal de selvfølgelig majes ud med sminke i hele ansigtet, så de bliver nok et ømt syn.