Menu Luk

Skak er ikke kun for kloge hoveder

Dem som mener, at skakspillet kun er for de alle skarpeste og mest udviklede hjerner kan godt tro om igen. Man kan nemlig sagtens spille skak, selv om man ikke lige er den kommende stormester.

Og der er da heldigvis også mange, som spiller dette geniale spil, selv om de måske ikke lige umiddelbart har det store flair for det. Skak er nemlig et både sjovt og udfordrende spil, som stort set alle vil kunne få noget ud af at give sig i kast med.

Alle fra de yngste klasser i skolen til seniorer vil med fordel kunne kaste sig over skakkens magiske verden. Det kræver selvfølgelig lige en indsats og lidt øvelse at komme i gang, så man både ved, hvad de forskellige brigger hedder og hvordan de kan flyttes rund på brættet. Med når først disse indledende tiltag er på plads, er det bare med at give sig i kast med spilleriet – så bliver man dygtigere hen ad vejen.

Selv skakspillet består af en spilleplade med 64 (8×8) felter i sorte/hvide tern. Desuden har hver spiller 16 brikker, der som en start skal stilles op på en bestemt måde på brættet. Herefter gælder det om at eliminere modstanderens brikker for at kunne komme frem til at nedlægge ”Kongen”, hvorved spillet slutter.

Som begynder begår man typisk en del fejl, som øvede spillere ikke vil gøre. Men er begge spilere på nogenlunde samme niveau, så betyder det absolut ingenting. Så kan man som nybegynder have nøjagtig lige så meget sjov med skak, som spillere der har dyrket spillet i årevis.

Skak er både sjovt og udfordrende. Og så gælder det også om at være snedig, så man kan få modstanderen til at begå fejl, så man kan lokke hans brikker i en fælde, for slutteligt at nedlægge hans konge.